RESULTATERFINANS

Fast: Betal for bedre søketreff

Nå har også Fast lansert en tjeneste som for bedrifter som ønsker å være sikret på å bli funnet på nettet. Dette gir Fast en ny inntektskilde.

25. feb. 2002 - 10:47

Som flere av sine konkurrenter, har nå også Fast nå som ventet lanserte en tjeneste for betalte søk. Dette er et omstridt tema, for brukere av søkemotorene er opptatt av at det ikke skal være mulig å betale seg til en høyere plassering - det er det mest relevante dokumentet som skal komme på topp.

Samtidig sliter selskaper som Fast og Google med å tjene penger og finansiere driften av det som for brukerne er gratistjenester. Fast har derfor valgt en mellomløsning som er ganske snill:

Selskapet har satt opp en tjeneste som lar bedrifter betale for grundigere og svært hyppige oppdateringer. De skal dermed garanteres at brukere som søker med Fast og foreløpig Lycos finner deres nyeste dokumenter, tilbud og annet innhold. For i snitt er ikke søkemotorene innom en litt mindre nettserver mer enn hver 10.-14. dag.

Lycos, som drives av Fast, er den første partneren som skal ta i bruk systemet, men søker du med Fasts egen søkemotor, Alltheweb.com, vil du også få opp de ferskere treffene.

Bedrifter som vil ta i bruk tjenesten kan betale over nettet og oppgi sin serveradresse. Det finnes en rekke betalingsmodeller, den enkleste er en årlig avgift på 18 dollar i året pluss 12 dollar for hvert dokument du vil ha søkbart. Da blir serveren din sjekket for nyheter og endringer annenhvert døgn. Større bedrifter som ønsker søkemotor på sin nettside kan betale 279 dollar for en server med opp til 500 sider. Fast og Lycos tilbyr sine bedriftskunder omfattende rapporteringsverktøy.

Ledelsen i Fast var ikke tilgjengelig for kommentar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.