IT-NORGE

Fast bytter navn

Det norske søkeeventyret nå helintegrert i Microsoft.

Bjørn Olstad leder ikke lenger Fast - a Microsoft subsidiary. Det tidligere norske søkeselskapet skal heretter hete "Microsoft Development Center Norway".
Bjørn Olstad leder ikke lenger Fast - a Microsoft subsidiary. Det tidligere norske søkeselskapet skal heretter hete "Microsoft Development Center Norway". Bilde: Marius Jørgenrud
3. jan. 2011 - 09:07

For tre år siden kunngjorde Microsoft planene om oppkjøp av Fast Search & Transfer. Det norske søkeeventyret ble solgt for 6,6 milliarder kroner.

Fast ble samtidig utropt til programvaregigantens globale hovedkontor for søk, og straks startet arbeidet med å innlemme det norskutviklede søketeknologien i Microsofts produkter.

Nå skrives det foreløpig siste kapittelet i historien om Fast, da selskapets navn forsvinner. Fast skal ikke lenger hete Fast.

Det nye navnet blir Microsoft Development Center Norway, melder Finansavisen i dag.

- Vi er helintegrert i Microsoft, men forblir i egne lokaler, sier sjef for avdelingen Bjørn Olstad til Finansavisen.

Han forsikrer samtidig at de ikke har opplevd noen nedbygging av virksomheten. Tvert imot har kontoret vokst som utviklingssenter.

Underveis i prosessen har tidligere Fast blitt en strømlinjeformet del av verdens største programvareselskap. Ikke overraskende ble støtten for Linux og Unix faset ut til fordel for Windows.

Fast-teknologi har siden funnet vei inn i Microsofts produktportefølje, i første rekke samarbeidsplattformen Sharepoint. Deler av Fast-ekspertisen har bidratt til søkemotoren Bing. I dag sitter det også utviklere ved hovedkontoret i Torggata i Oslo og jobber direkte med en annen viktig hovedsatsing i Microsoft, nemlig Office-pakken.

Som leder for utviklersenteret rapporterer Olstad direkte til hovedkontoret i Redmond utenfor Seattle.

- Litt interessant er det at det er like mange utviklere som rapporterer til oss som vi har her i Norge. Som organisasjon er vi betydelig styrket etter at Microsoft ble eiere, sier Bjørn Olstad til Finansavisen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.