JUSS OG SAMFUNN

Fastlegen får ros på anonymt nettsted

Renner ikke over av negative ytringer, som leger hadde fryktet.

Legelisten.no
Legelisten.no Skjermbilde: legelisten.no
17. jan. 2014 - 08:44

Frykten for at nettstedet Legelisten.no skulle renne over av negative ytringer om norske fastleger, synes å være gjort til skamme. Selv om innleggene er anonyme, er de fleste uttalelsene positive.

Riktignok er det nok av eksempler på at navngitte leger får negativ omtale, men flertallet gir uttrykk for å være fornøyde, skriver forskning.no.

To av tre brukere på Legelisten.no er så fornøyd at de gir toppkarakteren - fem stjerner - i sin samlede vurdering, viser en analyse av 14.000 vurderinger.

– Det har vært interessant å se at Legelisten.no ikke er et sted der folk bare gir negative tilbakemeldinger, sier mastergradsstudent Christina Sivertsen ved institutt for helse og samfunn på Universitetet i Oslo.

Bare hver tiende bruker på nettstedet lander på én stjerne, den dårligste karakteren, når de vurderer sin lege.

Det brukerne er mest fornøyd med er relasjonen til legen, det som handler om tillit og kommunikasjon. Pasientene er mindre fornøyde og enige når det handler om timebestilling og ventetid, sier Sivertsen.

Det var særlig legestanden selv som var skeptisk da nettstedet ble lansert for snart to år siden. Ettersom det bare er innlegg på Legelisten.no som er vurdert denne gangen, kan ikke tallene brukes til å si noe om hvor tilfreds folk flest er med legen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.