Microsoft Mobile

Feil at Microsoft slutter med mobiltelefoner

Men det skal gjennomføres store kutt i Finland.

Feil at Microsoft slutter med mobiltelefoner
(Bilde: Microsoft)

Men det skal gjennomføres store kutt i Finland.

Flere nyhetsmedier melder i dag at Microsoft skal legge ned utviklingen av produksjonen av mobiltelefoner globalt, men dette stemmer overhodet ikke med uttalelser som ledere i selskapet har kommet med.

Microsoft kunngjorde i dag betydelige kutt i Microsoft Mobile-divisjonen, som for en stor del er lokalisert i Finland. Selskapet regner med å kutte opptil 1350 stillinger ved Microsoft Mobile Oy, i tillegg til opptil 500 andre stillinger globalt. Det er ventet at dette vil være gjennomført innen juli 2017.

Mer rettet

I pressemeldingen uttaler Microsoft-sjef Satya Nadella at selskapet skal konsentrere seg om områder hvor selskapet mener det skiller seg ut, primært mot bedriftskunder som verdsetter sikkerhet, administrasjonsmuligheter og støtten for Microsofts Continuum-funksjonalitet. Men enhetene skal ifølge Nadella også tilbys forbrukere som verdsetter det samme.

– Vi vil fortsette å innovere på tvers av enheter og på våre nettskytjenester, på tvers av alle plattformer, sier Nadella.

I pressemeldingen omtales det hele som en strømlinjeforming av virksomheten.

 

Avviser nedleggelse

Ifølge Wall Street Journal har Microsofts sjef for Windows og enheter sendt en epost til selskapets ansatte hvor han understreker at Microsoft ikke skal gi seg med mobiler.

– Vi skalerer tilbake, men vi er ikke ute, skal Myerson ha skrevet.

Dette er på linje med hva Myerson også tidligere denne våren har sagt og antydet. Microsoft skal for n-te gang ta ny sats innen smartmobiler, men det ventes ikke at dette vil skje før til neste år, og da under Surface-merkevaren i stedet for Lumia.

Til toppen