Abonner
WEBVIEW

Feil i Android-komponent får en rekke apper til å krasje

WebView for Android-systemet er synderen. Feilfiks er allerede klar.

Mange Android-brukere har det siste døgnet strevd med å finne ut hvorfor en rekke av appene de bruker, krasjer. Nå er løsningen klar.
Mange Android-brukere har det siste døgnet strevd med å finne ut hvorfor en rekke av appene de bruker, krasjer. Nå er løsningen klar. Illustrasjon: Panda Security

Mange Android-brukere har i løpet av det siste døgnet eller så opplevd at visse apper på enhetene deres har begynt å krasje. Dette gjelder både apper fra både Google selv – som Gmail-appen – og fra andre leverandører – som Facebook, Netflix og norske Finn.no og NTB. 

Les også

Feil i Webview

Felles for appene er at de viser webinnhold og derfor bruker komponenten som heter Android System Webview (Webview for Android-systemet). Denne komponentene brukes av svært mange apper og gir appene en form for nettleseregenskaper. Den har mye felles med Chrome, men har ikke noe eget brukergrensesnitt.

Det kom en oppdatering til Android System WebView her om dagen, og etter alt å dømme har denne innført en feil som får apper til å krasje. Dette bekreftes blant annet av Samsung. 

Samsung anbefaler brukerne å avinstallere oppdateringene til Webview og deretter starte enheten på nytt. En bedre løsning er å installere den aller nyeste oppdateringen til Android System Webview, som ble gjort tilgjengelig i natt.

Google anbefaler også brukerne av blant annet Gmail å installere den aller nyeste oppdateringen til Chrome for Android. 

Les også