Feil i Microsoft-programvare kan gjøre det vanskelig å fly

En feil i Microsofts nye multimediebibliotek kan gjøre det vanskelig for brukere av selskapets Flight Simulator 2002 å fly sammen med andre.

En feil i Microsofts nye multimediebibliotek kan gjøre det vanskelig for brukere av selskapets Flight Simulator 2002 å fly sammen med andre.

Ifølge det italienske nettstedet HardwareIRC.com er det blitt oppdaget en feil i DirectX 9 som kan skape problemer når brukere av Microsoft Flight Simulator 2002 kobler seg sammen i såkalt multiplayer-modus. Feilen er blitt oppdaget i en rekke konfigurasjoner og sammen med flere forskjellige skjermkort fra både ATI, SIS og Nvidia.

Microsoft offentliggjorde DirectX 9 rett før jul i år, men foreløpig er det få skjermkort som utnytter den nye funksjonaliteten DirectX 9 tilbyr.

Redaktør for HardwareIRC.com, Antonio Trapanese, skriver at problemene i Flight Simulator 2002 starter så snart man har installert DirectX 9 og deretter går inn i multiplayermodus.

- Etter å ha startet en multiplayersesjon, laster spillet terrengnettet, teksturer og kunstig intelligens. Deretter kan du se flyet på rullebanen, men motorer og flyelektronikken er avslått. Så, når dette så skal være skrudd på, begynner flyet å falle under rullebanen inntil systemet oppdaget krasjen. Hvis man i "realitetsinnstillingene" velger å ignorere krasj med bakken vil flyet begynne å hoppe på rullebane.

Trapanese skriver at hvis man etter dette prøver å fly alene, oppstår det samme problemet. Han mener at den samme feilen også var tilstede i den første lanseringskandidaten av programmeringsgrensesnittet, DirectX 9 RC1.

Til toppen