FORBRUKERTEKNOLOGI

Feil på mobiler fra Apple og Samsung

Berørte kunder tilbys reparasjon eller innbytte.

Et mindre antall Samsung Galaxy S5 og Apple iPhone 5 har feil og må byttes eller repareres.
Et mindre antall Samsung Galaxy S5 og Apple iPhone 5 har feil og må byttes eller repareres. Bilde: Samsung og Apple
28. apr. 2014 - 15:01

Apple og Samsung har de siste dagene begge erkjent produksjonsfeil på et begrenset antall smartmobiltelefoner.

En liten prosentandel iPhone 5-modeller har en feil som gjør at av/på-(dvale)-knappen kan slutte å virke. Dette gjelder håndsett produsert før mars 2013, skriver Apple på sine supportsider.

Berørte kunder kan fylle inn enhetens serienummer på nevnte webside for å se om enheten kvalifiserer til reparasjon på et autorisert Apple-verksted. Ordningen gjelder fra fredag denne uken.

Samtidig er det produksjonsfeil eller en svakhet også i Samsungs nye toppmodell, Galaxy S5 som ble lansert i forrige måned. Et ukjent antall enheter er levert med defekt mobilkamera, melder Reuters.

Samsung understreker at antallet berørte telefoner er «svært begrenset». Feilen lå i en minnekomponent, men skal nå være rettet opp i produksjonen. Det skal være rapportert om berørte kunder i USA og enkelte andre land, hvilke oppgis ikke.

Ifølge BBC kan kunder som har fått Galaxy S5 med defekt kamera kontakte enten Samsungs kundeservice eller mobiloperatøren for å bytte enheten i en ny.

    Les også:

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.