Abonner
KARRIERE

Felt av Giske

Telenors styreleder trekker seg.

Bilde: Per Ervland

Harald Nordvik trekker seg som styreleder i Telenor. Det fremkommer i en pressemelding fra selskapet.

– Nærings- og handelsminister Trond Giske, som representant for majoritetseieren i Telenor, har i dag uttrykt manglende tillit til Telenors styreleder, som følge av min håndtering av TV2-saken i januar i år. Jeg har derfor valgt å fratre som styreleder i Telenor, sier Harald Norvik.

Saken det henvises til i pressemeldingen er kontroversene rundt aksjesalget i TV2 til Egmont. A-pressen, som Telenor er storeiere i, valgte å selge sin halvdel av TV2 konsernet til danske Egmont i et salg som næringsminister Trond Giske og en rekke sentrale regjeringsmedlemmer jobbet for å stoppe.

Det ble åpen konflikt mellom Nordvik og Telenors største eier, blant annet med beskyldninger om eierstyring via nachspiel på Lorry og betydelig politisk press fra Giske.

Harald Norvik fortsetter som styreleder inntil en ny styreleder har blitt valgt av Bedriftsforsamlingen. Norvik har vært styreleder i Telenor siden 31. mai 2007 og er en svært erfaren næringslivsleder. Han har blant annet vært toppsjef i Statoil og har tung politisk bakgrunn fra Arbeiderpartiet.

    Les også:

Les mer om: