BEDRIFTSTEKNOLOGI

Felttog mot PC-skatt og nettmoms

Mens hjemme-PC allerede er skattepliktig, ønsker Skattedirektoratet nå å momsbeskatte Internett-abonnement. En trøst er at de drakoniske skattereglene for hjemme-PC kan bli lempet på.

Jens Kanden
12. feb. 1997 - 06:00

Skattedirektoratet er på avgiftshogget igjen. Mens det er en viss mulighet for at det blir lempet på drakoniske regler for beskatning av hjemme-PC, ønsker staten nå sin del av Internett-veksten og foreslår moms blant annet på Internett-abonnement. Det betyr økte, månedlige Internett-utgifter på 25 til 50 kroner for en Internett-bruker. I henhold til Per Morten Hoff, generalsekretær i Kontor og Datateknisk Landsforening (KDL), forsøker Skattedirektoratet å momsbeskatte Internett på bredest mulig grunnlag.

Statoils generøse kjøp av 13.000 hjemme-PCer til ansatte, har satt PC som frynsegode på dagsorden. Etter dagens regler regnes en PC kjøpt av arbeidsgiver til hjemmedisposisjon som en naturalytelse som skal skattlegges som lønn. Statoil har søkt om fritak fordi PCene går inn i et opplæringsopplegg. I kjølvannet av dette har Kontor og Datateknisk Landsforening gått ut med en pressemelding om at hjemme-PC bør være skattefritt som del av en nasjonal opplæringsdugnad som vil gavne norsk næringsliv.

Skattedirektoratet nektet å uttale seg fordi det foregår utredninger om hjemme-PC og momsbeskatning av Internett, og de første resultatene vil foreligge først om noen uker.

- Det er helt utrolig hvordan Skattedirektoratet forsøker å utvide skattegrunnlaget på bekostning av Internett- og PC-brukere, forteller Hoff til Digi:data.

Vi jobber med saken og venter på å få et møte med Skattedirektoratet, avslutter Hoff.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra