Femdoblet resultat og frisk rekruttering

Mens konkurrentene sliter med blodrøde tall, leverer Steria-sjef Kjell Rusti et femdoblet resultat.

Mens konkurrentene sliter med blodrøde tall, leverer Steria-sjef Kjell Rusti et femdoblet resultat.

IT-konsulentselskapet Steria har seilt opp som en børskomet med en vekst på hele 130 prosent i 2003. Etter kostnadskuttet ved oppkjøpet av Integris i 2002, er Steria det nest beste selskapet på den franske børs. Også i Norge går det bra. Nå skal Steria øke staben med 50 nye konsulenter, i tillegg til de 45 konsulentene som ble tilsatt før jul.

Steria i Norge økte omsetningen med 11 prosent i forhold til fjoråret og endte på 615 millioner. Administrerende direktør Kjell Rusti forespeiler et enda bedre resultat i 2003 i forhold til 23 millioner året før.

- Jo, vi har all grunn til å være fornøyd, men vi skal fortsette å være jordnære og jobbe beinhardt framover, sier han til digi.no.

For det er nettopp dette Steria tillegger som sin suksessfaktor. Mens andre IKT-selskaper har fokusert på kostnadskutt og nedbemanninger, har Steria vært aktivt ute med sine tjenester til tross for ”depresjonen”.

- Vi har bygd opp, mens markedet har rustet ned, og vi har hatt fokus på å skape et vinnermiljø og å ha det gøy. 2004 er året for nøktern optimisme, men det vil fortsatt være en tøff konkurranse og kjøpers marked, sier Kjell Rusti som ble kåret til årets it-leder i 2003 av Dataforeningen og Rosing-akademiet.

Steria kapret 22 nye kunder i fjor, og overtok IT-driften fra store konkurrenter. Systemintegrasjon og outsourcing er det sterkeste vekstområde for Steria. Spesielt innen applikasjonsdrift som økte fra 125 millioner til 175 millioner i fjor. I alt har Steria tegnet nye avtaler for 140 millioner kroner, og dessuten overtatt større outsourcingsavtaler fra blant annet teleoperatøren TDC, Oslo kommune og Skattedirektoratet.

CRM, kundekontakt og virksomhetsportaler er nye vekstområder for Steria med oppdragsgivere som SpareBank1-gruppen, DnB Nor, Ergo Integration og Telenor. Steria mener å være først ute med referanse på Microsoft Office 2003 portalløsningen og det er rekruttert flere rådgivere og utviklere innen dette området.

Kjell Rusti har ambisjoner om å vokse til 400 ansatte i 2006, som i så fall vil være nær 100 prosent økning i bemanningen. Steria har i dag 265 heltidsansatte i Norge, hvorav 210 er konsulenter. Målet er å øke outsourcing til minst det dobbelte og lansere to nye satsningsområder.

- Vi skal være den mest attraktive IT-arbeidsplassen i Norge, sier Kjell Rusti.

Steria internasjonalt ble kåret til Europas beste IT-konsulentselskap av CIC-securities og omsatte i 2002 for 7,5 milliarder norske kroner.

Til toppen