Ferdig lagringsnett fra Sun på opptil 169 terabytes

Sun har kombinert sin lagringsløsning StorEdge T3 med en fiber channel svitsj fra QLogic, for å tilby ferdige lagringsnett med kapasitet fra 327 gigabytes til 169 terabytes.

Sun har kombinert sin lagringsløsning StorEdge T3 med en fiber channel svitsj fra QLogic, for å tilby ferdige lagringsnett med kapasitet fra 327 gigabytes til 169 terabytes.

Sun har lagt seg på en strategi for åpne og skalerbare lagringsnett. Den grunnleggende byggesteinen, StorEdge T3, ble lansert i juni i fjor. Det er en enhet med ni standard disker fra Seagate, som kan stables oppe på hverandre i egne skap. Disse skal igjen inngå i lagringsnett (SAN for "storage area network") eller spesialiserte filservere (NAS for "network attached storage").

For å kombinere T3 i et lagringsnett, tilbyr Sun en egen fiber channel svitsj kalt StorEdge network FC. Svitsjen er hentet fra QLogic og ble lansert under Sun-logo i går. Sun sier de vil bruke disse to komponentene for å sette sammen forhåndskonfigurerte og nøkkelferdige lagringsnett. Systemet omfatter et enhetlig driftssystem.

Suns ferdige SAN støtter i første omgang bare servere under Suns eget operativsystem Solaris. Innen 90 dager skal lagringsnettet være klart for Windows NT og HP-UX. Kort tid etter det, loves støtte til Windows 2000, AIX og Linux.

Et lagringsnett på 327 GB vil koste i underkant av 98.000 dollar, mens 5,2 terabytes kommer på i overkant av 480.000 dollar. Betaling kan ordnes gjennom Suns "Capacity on Demand" program, der deler av den fysiske installasjon leveres med sperre som oppheves i det øyeblikket du trenger mer diskplass og betaler for det.

Suns lagringsstrategi omfatter også programvare, kalt Jiro, for å sørge for at komponenter i en lagringsløsning kommuniserer med hverandre og kan inngå i en felles driftsløsning. Jiro kan oppfattes som lim for lagringsnett med komponenter fra ulike leverandører. Ambisjonen er at Jiro-kompatible lagringskomponenter vil fungere straks de koples sammen. StorEdge-produktene er blant dem Sun har gjort Jiro-kompatible. Andre som støtter Jiro, utenom Sun og QLogic, er Fujitsu, Hitachi Data Systems, Quantum, Seagate, StorageTek og Tandberg Data.

Til toppen