SMITTESPORING

FHI vil at flere unge skal laste ned Smittestopp-appen

Folkehelseinstituttet sender en SMS til 640.000 unge mellom 16 og 25 år der de minner om Smittestopp-appen. Årsaken er økende smitte i denne aldersgruppen.

Folkehelseinstituttet sender i disse dager ut tekstmelding til flere hundre tusen unge om å ta i bruk Smittestopp-appen.
Folkehelseinstituttet sender i disse dager ut tekstmelding til flere hundre tusen unge om å ta i bruk Smittestopp-appen. Illustrasjonsfoto: Kurt Lekanger
30. aug. 2021 - 07:48

Så langt har én million nordmenn lastet ned appen. Nå ønsker FHI at flere unge skal ta appen i bruk, blant annet fordi smitten nå er økende i Norge – spesielt blant unge voksne og studenter.

– Samfunnet vårt er mer åpent enn på lenge, og mange har for tiden mange nærkontakter, både folk de kjenner og ikke kjenner. Derfor minner vi i dag alle unge, og spesielt unge som har mange nærkontakter, om å laste ned appen Smittestopp, sier assisterende direktør i FHI, Gun Peggy Knudsen.

Hun minner alle brukerne om å faktisk varsle via appen.

– Hvis du får påvist smitte, er det viktig å få sagt fra til nærkontaktene dine så fort som mulig. Det er ingen som kan se at det er du som varsler, og det er viktig at alle faktisk varsler i appen hvis de får påvist smitte, sier Knudsen.

Kundeservice er blant de mest utsatte jobbene, ifølge rapporten.
Les også

Storbritannia: : Over åtte millioner jobber trues av KI

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.