Fikk annonser i pedofile chatrom

Yahoo har stengt brukerdrevne pedofile chatrom etter protester fra annonsører.

Yahoo har stengt brukerdrevne pedofile chatrom etter protester fra annonsører.

I tillegg til egne og kontrollerte chatrom, har Yahoo i USA eksperimentert med brukerdrevne chatrom, og tjent på annonser der. Yahoo har ikke villet oppgi hvor mange brukerdrevne chatrom som er opprettet. En analytiker fra Electronic Frontier Foundation sier til Wall Street Journal at det dreier seg om flere hundre.

I mai avslørte tv-kanalen KPRC i Houston i Texas at flere av disse brukerdrevne chatrom var opprettet av pedofile. Chatrommene hadde eksplisitte navn av typen «9-17-Year-Olds Wantin' Sex», «Girls 13 and Under for Older Guys» og «6 to 11 Years Old Girls Into Older Men».

KPRC meldte også de åpent pedofile chatrommene var utstyrt med annonser, og at flere annonsører hadde trukket seg fra annonseavtaler med Yahoo etter å ha oppdaget forholdet. Ifølge Wall Street Journal dreier det seg om nasjonalt kjente selskaper som Georgia-Pacific, State Farm og PepsiCo. Disse uttrykker avsky over å ha blitt misbrukt av Yahoo.

Yahoo bekrefter at alle brukerdrevne chatrom nå er stengt, og at selskapet hvordan de skal kunne gjenopprette denne tjenesten uten at den igjen misbrukes.

Til toppen