Fikk USA-patent kjent ugyldig

Det svenske teknologiselskapet Anoto har vunnet et patentsøksmål i USA mot en amerikansk konkurrent.

Det svenske teknologiselskapet Anoto har vunnet et patentsøksmål i USA mot en amerikansk konkurrent.

Anoto har utviklet en teknologi for digital penn og papir, som det svenske selskapet selger på OEM-basis til internasjonale aktører som Hewlett-Packard, Hitachi, Logitech, Nokia og Maxell. Teknologien ligger til grunn for løsninger som forenkler overføring av informasjon fra notater og tegninger på papir, til digital form for bruk i alt fra skjemabehandling til grafiske meldinger på mobil.

I juli i fjor leverte Anoto et søksmål i USA mot en amerikansk konkurrent som hevdet at Anotos teknologi brøt et patent. I søksmålet krevde Anoto en kjennelse om at patentet det dreier seg om, ikke er brutt, og at det dessuten ikke er gyldig.

Anoto meldte i går at det har fått rettens medhold på begge punkter.

I pressemeldingen heter det at det er uvisst om motparten vil anke eller ikke, men at kjennelsen uansett styrker Anotos egne 300 patenter som ligger til grunn for selskapets teknologi.

I en kommentar til digi.no sier administrerende direktør Anders Tormod at den saksøkte er en privatperson som Anoto ikke ønsker å henge ut ved navn.

-- Vi var tvunget til selv å gå til søksmål fordi vedkommende kontaktet våre kunder og partnere og kom med usanne påstander, sier Tormod.

Anoto er ellers kjent for C-Pen, en skannende penn som kan lagre, tolke og overføre trykket tekst. Selskapet har 110 ansatte, og er børsnotert i Stockholm. Blant hovedaksjonærene er Ericsson og Logitech.

    Les også:

Til toppen