IT-POLITIKK

Financial Times: Google planlegger kampanje mot EU-kommissær

Google logo
Google logo Illustrasjonsfoto: Mitchell Luo/Unsplash
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
28. okt. 2020 - 20:50

Google planlegger en aggressiv kampanje rettet mot EU-kommissær Thierry Breton og andre i Brussel som jobber med lover som kan begrense nettkjempenes makt.

Det melder Financial Times , som har fått tak i et lekket, internt dokument. Det skal være utarbeidet som et svar på en planlagt ny EU-lov om digitale tjenester. Det er første gang på to tiår at Brussel planlegger en overhaling av reglene for nettselskaper.

I dokumentet, som først ble omtalt av franske Le Point, beskrives en to måneders strategi for å få fjernet «urimelige begrensninger» på Googles forretningsmodell og «endre det politiske narrativet» rundt lovforslaget.

Breton, som har vært en av EUs fremste forkjemperne for å dele opp gigantiske teknologiselskaper, utpekes spesielt, skriver den britiske finansavisen.

Et av målene i satsingen er å skape økt motbør for den franske kommissæren og svekke støtten for forslaget i Brussel.

Den nye loven tar for seg en rekke temaer, og skal blant annet hindre ulovlig innhold, sørge for åpenhet rundt annonsering og hindre desinformasjon. Et utkast skal foreligge i desember.

Breton sier til Financial Times at han ikke er overrasket, men at han er fast bestemt på å «gjøre det riktige».

– Europa trenger regler, inkludert en lov om digitale tjenester, som møter utfordringene. Som vi har gjort klart i vår offentlige og private kommunikasjon, er vi bekymret for enkelte forslag som det er rapportert om og som vil forhindre globale teknologiselskaper fra å tjene de økende behovene til europeiske brukere og selskaper, heter det i en uttalelse fra Googles talskvinne Karan Bhatia.

(©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.