Finanskrisen rammer også spillbransjen

Verdens største spillprodusent nedbemanner etter røde tall. Seks prosent av de ansatte må gå.

Finanskrisen rammer også spillbransjen

Verdens største spillprodusent nedbemanner etter røde tall. Seks prosent av de ansatte må gå.

Tall fra spillprodusenten Electronic Arts (EA) viser at spillbransjen ikke er imun mot finanskrisen.

Electronic Arts er verdens klart største produsent av spill, men er også en gigant hvis man sammenligner med mer tradisjonelle produsenter av programvare.

Spillselskapet er på åttende plass på listen over de største programvarehusene i verden. Det er bak størrelser som Microsoft, IBM og Oracle, men foran for eksempel Adobe.

2,07 milliarder kroner tapte selskapet i perioden juli, august og september. Dermed fortsetter virksomheten med å levere røde tall.

Tapstallene får nå konsekvenser i kraft av nedbemanning. EA sparker seks prosent av selskapets ansatte. Det tilsvarer over 500 av virksomhetens 9.400 medarbeidere.

Det skjer til tross for at analytikere spår en vekst i spillmarkedet på så mye som 15 til 20 prosent for inneværende år. Det forventes også en bedring i selskapets inntekter i årets siste kvartal fra deres nye versjon av det populære musikkspillet Rock Band.

- På lengre sikt er vi generelt meget optimistiske på vegne av spillindustrien og i særdeleshet i forhold til EA. Industrien opplever to-sifret vekst med styrken fra de tre nye spillkonsollene og et stadig tiltagende antall hjem med bredbåndsforbindelse, uttaler EAs administrerende direktør John Riccitiello i regnskapet.

Ifølge New York Times ønsker Electronic Arts å flytte stadig flere medarbeidere til regioner hvor lønningene er lavere enn de er i Nord-Amerika. Allerede nå er 13 prosent av selskapets ansatte lokalisert i Øst-Europa eller India. Det tallet skal ifølge avisen stige til 19 prosent.

Til toppen