JUSS OG SAMFUNN

Finansnettverk kjøpt opp

GlobalNet Financial, som driver finanstjenesten til Scandinavia Online i Norge, blir kjøpt opp av sin største eier. Prisen er 127 millioner kroner.

Sigvald Sveinbjørnsson
15. juni 2001 - 10:39

Fikk inn bud. GlobalNetFinancial Company Inc har slitt i motbakke og har sett aksjekursen fordunste. For ett år siden var kursen på over 23 dollar, nå kjøpes selskapet opp til 0,55 dollar per aksje.

Det er det britiske mediaselskapet New Media SPARK som legger inn et bud på selskapet, som priser det til 13,75 millioner dollar, 127 millioner norske kroner. Dette er en økning på 38 prosent sett i forhold til sluttkurs torsdag. Dette melder Norge-iNvest.no, som selskapets norske finanstjeneste har som navn.

GlobalNet Financial driver finanstjenester rundt om i verden, og kom seg inn i det norske markedet ved å kjøpe opp SOL Børs fra Scandinavia Online AS. Selskapet har en 2 års avtale med SOL i Norge ved å levere en finanstjeneste til portalen.


Kjøperen, New Media SPARK, eier fra før 30 prosent av aksjene i GlobalNet, og har sett aksjekursen rase den siste tiden. Investeringsporteføljen til det britiske selskapet, som er notert ved London-børsen, består av 56 selskap. Etter hva digitoday.no erfarer er selskapet ikke profitabelt, i likhet med GlobalNet.
Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i SOL Norge, sier til digitoday.no at de ser positivt på at selskapet nå får en sterk eier.


SOL eier aksjer i GlobalNet etter oppkjøpet av SOL Børs, men har i likhet med de andre aksjonærene sett sine verdier bli grundig barbert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.