BEDRIFTSTEKNOLOGI

Finnmarksvidda på data

Prosjektet "Økodata Finnmarksvidda" er nå igang. Femårs-prosjektet skal gi et bedre bilde av miljøet på Finnmarksvidda ved oppbygging av et infomasjonssystem for naturressursdata.

Jens Kanden
3. sep. 1996 - 14:00

Fylkesmannen i Funnmark, Svein Alsaker, står i spissen for et femårs-prosjekt som skal gi et bedre bilde av miljøsituasjonen på Finnmarksvidda. Deltagere i prosjektet er Finnmark Fylkeskommune, reindriftsforvaltningen, Sametinget, og Kautokeino kommune, og det er Kautokeino kommune som er tildelt sekretariatet. Prosjektet vil senere omfatte flere kommuner.

- Vi har fått tildelt 500 000 kroner for 1996, 500 000 kroner for 1997 og 500 000 kroner for 1998 av miljøverndepartementet. Videre har vi fått 150 000 kroner av landbruksdepartementet, sier Alsaker. I 1996 skal vi kartlegge databehovet, kjøpe inn programvare og digitale kart, samt legge inn miljødata, kulturminner og kulturlandskap om Kautokeino kommune i en database, fortsetter Alsaker.

- Pengene ble nylig bevilget, så det er ennå ikke avgjort hvilke dataleverandører som skal delta i prosjeket. Fordi bevilgningene vi har fått hittil er relativt begrensete, er det foreløpig tvilsomt om det skapes noen nye arbeidsplasser som følge av prosjektet. Interesserte i prosjektet kan ta kontakt med Førstekonsulent Eirik J. Karlsen her hos Fylkesmannen i Finnmark, avslutter Alsaker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.