SIKKERHET

Finsk nyhetsbyrå hardt rammet av hackerangrep

Det finske bildebyrået Lehtikuva sliter fortsatt med følgene etter et hackerangrep mot nyhetsbyrået STT i helgen. 

Hackergruppa skriver på nettsidene sine at de skal angripe politiet, UDI, BankID, ID-porten hos Difi, Nav og flere andre norske nettsider og nettjenester.Russian hacker hacking the server in the dark
Hackergruppa skriver på nettsidene sine at de skal angripe politiet, UDI, BankID, ID-porten hos Difi, Nav og flere andre norske nettsider og nettjenester.Russian hacker hacking the server in the dark Colourbox
2. aug. 2022 - 09:27

Mandag gikk det fortsatt ikke an å komme inn på bildebyråets nettsider. Det var natt til fredag at STT, som Lehtikuva er en del av, ble rammet av et omfattende dataangrep, skriver den finske kringkasteren Yle. Flere systemer ble stengt ned for sikkerhets skyld, og nyhetstjenesten fungerte bare i begrenset form.

Risikoen for datalekkasjer kan ikke utelukkes, men det later ikke til å ha vært det primære formålet med angrepet, skriver avisa Helsingin Sanomat. Politiet etterforsker saken, ifølge STT.

Finske myndigheter har advart om økt risiko for dataangrep i kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina i februar. I april ble regjeringens nettsider rammet av såkalte overbelastningsangrep samme dag som Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talte til den finske riksdagen.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.