Fire gratis Java-verktøy fra IBM

IBM har nylig publisert fire gratis verktøysett som skal gjøre det enklere å skrive Java-baserte webapplikasjoner.

IBM har nylig publisert fire gratis verktøysett som skal gjøre det enklere å skrive Java-baserte webapplikasjoner.

IBM har nylig utgitt fire nye utviklerverktøy på selskapets alphaWorks-nettsted som skal hjelpe utviklere med å bygge forretningsdrevne programvareapplikasjoner basert på Java. Dette skriver Builder UK.

De fire verktøysettene inkluderer veiledninger, kodeeksempler og brukervennlige grensesnitt for å redusere tiden det tar å integrere programvaren med blant annet eksisterende databaser.

ADIEU (Ad hoc Development and Integration tool for End Users) skal kunne benyttes av sluttbrukere for å utvikle webtjenester og webapplikasjoner uten noen som helst kunnskap om Java eller J2EE. I stedet kan brukerne benytte samlinger av "kort", hvor hver fungerer som applikasjoner med én eneste funksjon i et skjemabasert, skrivebordslignende miljø.

Availability Monitoring Toolkit er en plug-in til utviklingsmiljøet Eclipse som lar utviklere sjekke at alle avhengige systemer fungerer før en applikasjon testes.

Web Data Access Developer er også en plug-in til Eclipse, som skaper en webbasert klient for dataaksess ved hjelp av et pek-og-klikk-grensesnitt. Brukeren behøver ikke å skrive noen form for kode. Verktøyet kan også knyttes til flere forskjellige verktøy for utvikling av brukergrensesnitt, for å sikte mot brukere med forskjellig kunnskapsnivåer. IBM Cloudscape er blant disse verktøyene.

Det fjerde og siste verktøyet heter Security Lifecycle Management Tools for IBM Tivoli Access Manager og benytter Eclipse-rammeverket for å levere blant annet kodeeksempler til utviklere som automatisk og raskt skal bli produktive ved hjelp av programmeringsgrensesnittene (API) til Tivoli Access Manager.

Til toppen