Fizzer-ormen øker i Norge

Den nye Fizzer-ormen går noe tilbake i verden, men kan fortsatt være på frammarsj i Norge.

Døgnstatistikkene i dag morges fra henholdsvis MessageLabs og Virusfree.no, viser avvikende tendenser i forhold til spredningen av den nye ormen Fizzer, som digi.no omtalte i går. MessageLabs-tallene kan brukes til å anslå den globale situasjonen, mens Virusfree.no har tall for Norge.

    Les også:

I går morges viste døgnstatistikken til MessageLabs at Fizzer red i nærmere 40.000 sjekkede e-postmeldinger. I dag er det redusert til noe under 20.000, altså en halvering. MessageLabs-tallene for datoene 12. og 13. mai viser også en nedgang, fra rundt 33.000 til så vidt under 30.000. Man kan anta en ytterligere reduksjon i dag.

En pussighet på MessageLabs-statistikken er at en gammel kjenning, Yaha.E, har inntatt andreplassen foran Klez som har ledet virusstatistikken i rundt 18 måneder. Yaha lå på rundt 17.000 på døgnstatistikken i dag morges, en voldsom økning fra rundt 7000 i går på samme tid.

Framgangen til Yaha.E har kompensert for tilbakegangen til Fizzer, slik at en av 157 meldinger som MessageLabs har sjekket det siste døgnet, inneholder en eller annen form for virus eller orm. I går var tallet en av 165. Før Fizzer gjorde seg gjeldende, var det rundt en per 300.

På den norske statistikken fortsetter Fizzer å øke, fra 248 døgnet før i går morges, til 326 de siste 24 timene når dette skrives. Klez er redusert fra 312 til 221, og det er ikke tegn til Yaha.