Fjernet all reklame for å håndtere trafikkøkningen

I forbindelse med det tragiske dødsfallet til den svenske utenriksministeren Anna Lindh har store svenske nettsteder fjernet det meste av innholdet på forsiden. Trafikken er den største på nøyaktig to år.

I forbindelse med det tragiske dødsfallet til den svenske utenriksministeren Anna Lindh har store svenske nettsteder fjernet det meste av innholdet på forsiden. Trafikken er den største på nøyaktig to år.

Trafikken var formidabel i morgentimene i dag på svenske nettsteder. Svenskene var svært spent på hvordan det gikk med utenriksminister Anna Lindh etter det brutale overfallet med kniv på et kjøpesenter onsdag ettermiddag.

Utenriksministeren ble erklært død klokken 05.29 i morges, men så sent som kvart på syv meldte blant annet norske NTB at hun fortsatt var kritisk skadd. Et stykke etter ni ble det kjent at hun døde av skadene og da eksploderte også Internett-trafikken.

Man må gå tilbake til samme dato for to år siden for å finne like store belastning på svenske Internett-servere.

Sveriges største avis Aftonbladet.se var strippet helt ned og all reklame var fjernet. Bare en boks med tre nyhetsartikler på forsiden i tillegg til en lederartikkel, en debatt hvor svenskene kunne uttrykke sine tanker rundt dødsfallet og en kondolanseprotokoll.

Også tabloidkonkurrenten Expressen hadde gjort store grep på forsiden av nettsiden.

- Vi merket en formidabel trafikkøkning innen beskjeden om Anna Lindh kom. Det sier sjef for Expressen.se, Bosse Andersson, til Propaganda.

Han forteller at Expressen var nede en stund og kom opp igjen innimellom.

- Det er umulig å si hvor lenge vi har vært nede. Forrige gang vi hadde like mye trafikk var under angrepet på World Trade Center for to år siden. Da var det vanskelig å måle eksakt hvor mye trafikk vi egentlig hadde, sier han og opplyser at de har lært en del om overbelastning og blant annet skiftet publiseringssystem siden september 2001.

- Tidligere i dag var vi enda mer strippet ned, med en ren html-side. Men jeg kan tenke meg at det blir trafikkrekord i dag, sier sjefen for Expressen.se som, i likhet med resten av den svenske nasjonen, er preget av den fryktelige hendelsen.

Til toppen