Fjernet søkefunksjon ved en feil

Universelt søk kommer snart tilbake igjen til Samsung-mobil.

Fjernet søkefunksjon ved en feil
Brukere av Samsung Galaxy S III kan vente seg en ny oppdatering av fastvaren i løpet av noen dager. Bilde: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Som digi.no skrev i går, har Samsung gitt ut en fastvareoppdatering til den internasjonale utgaven av Galaxy S III som tar vekk den lokale delen til søkefunksjonen på smartmobilen. I stedet får man bare treff på weben via Google Search. Denne funksjonaliteten er tema i minst én av rettsstridene mellom Samsung og Apple, men så langt dreier dette seg om forhold som kun berører USA. Og den internasjonale utgave av Galaxy S III selges ikke der.

Nå ser det ut til at denne søkefunksjonen vil returnere til smartmobilen allerede i løpet av noen dager, gjennom en ny oppdatering. Dette forteller en talsperson for Samsung til TechRadar.

Brukere som ikke allerede har lastet ned oppdateringen som skal blitt tilgjengelig den 20. juli eller senere, bør derfor kanskje vente noen dager.

Samsungs talsperson sier til TechRadar at funksjonaliteten ble fjernet ved et uhell. Dette lyder utvilsom litt merkelig, men mer kjente programvareleverandører enn Samsung har gjort større feil ved tidligere anledninger, så helt usannsynlig er det kanskje ikke.

    Les også: