Fjerntakst blir lokaltakst over hele landet

Telenor dropper fjerntakst og innfører fra 1. juli lik samtalepris over hele landet. Prisen blir den samme som dagens lokaltakst.

Telenor dropper fjerntakst og innfører fra 1. juli lik samtalepris over hele landet. Prisen blir den samme som dagens lokaltakst.

- Samtaler som i dag har fjerntakst blir med dette 45 prosent billigere per minutt på dagtid og hele 60 prosent billigere per minutt på kveldstid og helger, sier visekonsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas.

- Med dette priskuttet viser vi at Telenor er høyst konkurransedyktige, ikke bare på kvalitet, men også på pris, sier Baksaas. Han forteller at i 1989 kostet en 10 minutters samtale mellom Oslo og Bergen kr 27,50 på dagtid. Fra og med 1. juli koster denne samtalen kr 2,65.

- Det å gjøre fjerntakst-samtaler til lokaltakst koster Telenor 250 millioner kroner i årlige inntekter, slik at effekten prisnedgangen får kommer på vel 100 kroner pr år pr abonnent, sier Jan Kristensen, som er informasjonsdirektør i Telenor Bedrift.

Sammen med prisendringene i mars vil Telenor ha satt ned teleprisene på årsbasis med 440 millioner kroner.

Innføringen av fast forvalg 1. juni betyr at konkurransen om telekundene hardner til. Da kan kundene selv velge hvilken hovedleverandør av teletjenester en vil ha og slippe å slå det firesiffrede prefikset i forkant av hver samtale.

Kristensen sier til digi.no at tidspunktet landsdekkende lokaltakst lanseres på ikke er tilfeldig. - Telenor arbeider i et konkurransemiljø, og dette med landsdekkende lokaltakst har vært en opsjon for oss flere ganger. Det er ikke mange år siden vi hadde tre ulike takster innenlands i Norge. Fra 1. juli har vi en tilbake.

- Viktigst av alt er at dette blir billigere for kundene, sier han.

Allerede torsdag vil Samferdselskomiteen legge fram sin innstilling til Stortingsmelding nr. 24, om enkelte regulatoriske spørsmål i telesektoren. Denne meldingen tar opp andre teleoperatørers tilgang til Telenors aksessnett, og derigjennom prissetting av teletjenestene.

Innføringen av lokaltakst for de tradisjonelle fjernsamtalene føyer seg inn i rekken av priskutt innenfor telemarkedet. Priskuttene har økt etter at telemarkedet ble åpnet for konkurranse 1. januar 1998

Telenor vil også endre rabattordningene sine som en følge av prisjusteringene. Familie & Venner Lokal endrer navn til Familie & Venner Norge og inkluderer Familie & Venner Fjern. Den loe lokaltalsten for hele landet kaller Telenor for Norgespris

Frivillig sperring av telefon for "fjernsamtaler og dyrere" endres slik at telefonen kun sperres for tjenester som er dyrere enn vanlige innenlandssamtaler. Prisendringen gjelder for både analog- og ISDN-abonnement.

Prisreduksjonen er planlagt i lang tid og skjer uavhengig av arbeidet med sammenslåing av Telenor og Telia, skriver Telenor i en pressemelding.

Prisutvikling fjerntakst 1. juni 1998 1. nov. 1998 25. mars 1999 1. juli 1999
Pris/dagtid 60 øre/min 48 øre/min 40 øre/min 22 øre/min
Kveld/helg 50 øre/min 40 øre/min 35 øre/min 14 øre/min

Kilde: Telenor

Til toppen