BEDRIFTSTEKNOLOGI

Flatskjerm med Pentium III

MultiQ, et svensk selskap som har spesialisert seg på å produsere flatskjermer, lanserte under CeBIT-messen torsdag en rekke nye skjermprodukter. Det mest spennende er kanskje flatskjermen med innebygget Pentium III-prosessor.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. mars 1999 - 12:17
MultiQ FPC-1770.
MultiQ FPC-1770.

MultiQ lanserte i går en rekke nye skjermprodukter under CeBIT-messen. Blant de mest interessante er FPC-1770, en 17 tommers LCD flatskjerm med en innebygget Pentium III-basert PC.

FPC-1770 (Flatpanel PC) benytter et helt standard hovedkort. Ifølge Helge Tiainen, administrerende direktør ved MultiQ, medfører dette at datamaskinen kan selges til en lavere pris enn tidligere modeller med mindre skjerm, hvor hovedkortet måtte spesialdesignes på grunn av plassmangel.

Ifølge MultiQ skal PC-en støtte Pentium II og III-prosessorer med klokkehastighet opptil 600 MHz og opptil 512 MB med minne. Den vil leveres med en harddisk på opptil 10 GB. Skjermen på 17 tommer skal ha en oppløsning på 1280 x 1024 bildepunkter, samt en direkte digital tilkobling til hovedkortet. Maskinen kan utstyres med forskjellige grafikkort.

FPC-1770 skal være svært stillegående, da den benytter passiv avkjøling gjennom maskinens aluminiumskabinett. Maskinen benytter også MultiQs egen PureTech-teknikk som skal redusere sjansen for at personer som plages av overfølsomhet mot elektrisitet opplever plager når de bruker denne maskinen.

Anbefalt utsalgspris for FPC-1770 starter på 35.000 svenske kroner for en Pentium II-utgave.

Blant de andre produktene MultiQ lanserte i går, finner man nye flatskjermer i størrelsene 15, 17 og 18,1 tommer. I tillegg lanserte selskapet i samarbeid med NCD en serie av tynne klientmaskiner (DTC). Dette er enheter i samme format som FPC-ene til selskapet, men inneholder maskinvare som gjør det mulig for maskinen å fungere som en Windows-basert terminal i et nettverk med en terminalserver som kjører Windows NT. Disse maskinene vil i motsetning til FPC-ene, ikke leveres med diskettstasjon eller CD-ROM.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.