BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fleksibel tjeneste for GSM-posisjonering

Det tilbys flere GSM-posisjoneringstjenester i Norge. FleetOnline er trolig enklest å komme i gang med.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. nov. 2004 - 10:07

Posisjonering ved hjelp av mobiltelefonen er en type tjeneste som flere aktører har begynt å tilby. De finnes minst fire tilbydere på det norske markedet, Autozeek, Fleet Manager FleetOnline Norge og MapSolutions.

Mobiloperatørene i blant annet Norge tilbyr posisjoneringsinformasjon om selskapets kunder til de nevnte aktørene, som bygger videre på informasjonen for å levere mer komplette tjenester, blant annet ved hjelp av kartpresentasjoner.

Tjenestene kan brukes til å finne ut hvor i landet registrerte brukere av tjenesten befinner seg. For eksempel kan kjøreledelsen ved et transportkontor se hvor de ulike sjåførene er for øyeblikket. Foreldre som har utstyrt ungene med hver sin mobiltelefon, kan se om ungene er på skolen eller i stedet finner seg på stedets kjøpesenter.

Hvor nøyaktig posisjoneringen vil være, avhenger av hvor stor område som dekkes av basestasjonen som mobiltelefonen som skal posisjoneres er knyttet til for øyeblikket. FleetOnline oppgir at nøyaktigheten vil variere mellom omtrent 100 meter og 500 meter i en by, og med opptil 5000 meter utenfor sentrum i tettsteder og grisgrendte strøk.

For brukere som ønsker å teste GSM-posisjonering for første gang, ellers som raskt og enkelt ønsker å komme i gang, er trolig tjenesten til FleetOnline den greieste.

FleetOnline tilbyr enkel registrering fra nettet og tilbyr tjenesten uten faste avgifter, bortsett fra en innmeldingsavgift på 25 kroner. Hver posisjonering koster deretter 2,95 kroner. Brukeren har da en konto som kan fylles opp, enten ved hjelp av SMS eller kredittkort. Tjenesten drives fra Nederland, men selskapet har eget kontor i Norge. Tjenesten kan brukes i en rekke europeiske land.

Fram til denne uken er det bare brukere med Telenor som mobiloperatør som har kunnet benytte FleetOnline-tjenesten. Nå er tjenesten også tilgjengelig for Netcom-kundene.

digi.nos beskjedne test i utkanten av en småby på østlandet gir en nøyaktighet innenfor et par hundre meter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.