Flere banker rammet av massivt angrep

– I dag er dessverre digitale pøbler på ferde.

Flere banker rammet av massivt angrep

– I dag er dessverre digitale pøbler på ferde.

OPPDATERT: Rett før klokken 13 skal nettsidene til DNB igjen fungere.

DNB.no gikk tirsdag formiddag ned for telling, noe E24.no var først til å melde. digi.no fikk også tips fra lesere som ikke kom inn på nettbanken.

Årsaken til nedetiden skal ha vært et tjenestenektangrep, også kjent som Distributed Denial of Service eller DDoS-angrep.

– I dag er dessverre digitale pøbler på ferde, skriver banken på sine Facebook-sider. Deres beste folk er på saken, heter det i en feilmelding på nettstedet.

Reaksjonene fra kundene er tildels preget av sinne og frustrasjon.

– Stor forståelse for at dette er irriterende. Nå er det imidlertid slik at flere norske branker er rammet av det samme angrepet i dag. Vi jobber sammen for å komme tilbake i normal drift, opplyser DNB.

Massivt angrep

Evry er leverandør av sentrale IT-tjenester for DNB og en rekke andre bankkunder. De kan bekrefte overfor digi.no at det dreier seg om et «massivt angrep».

– Det er et stort angrep som har truffet flere. En håndfull av kundene våre er berørt etter det jeg kjenner til, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman i Evry til digi.no.

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på hvilke kunder det dreier seg om, men overlater til den enkelte kunde å selv gå ut med informasjon om dette.

– Det har også vært ulik intensitet i angrepene og ulike angrep, med forskjellig effekt for den enkelte. Det har vært et mer massivt angrep mot DNB kan det synes som. Det er riktig at vi bistår sammen med DNB for å rette opp, sier Remman til digi.no.

Saken utvides.

    Les også:

Til toppen