Flere får laste opp mer på YouTube

Nytt tilbud til brukere som har vist at de kan oppføre seg.

Flere får laste opp mer på YouTube

Nytt tilbud til brukere som har vist at de kan oppføre seg.

Google har fram til slutten av forrige uke hatt en ganske streng begrensning på hvor lange videoer som lastes opp til selskapets YouTube-tjeneste. Riktignok ble grensen økt fra 10 til 15 minutter i juli i år, men brukere som ønsker å laste opp lengre videoer enn det har enten måttet dele opp videoene i flere deler eller inngå en partneravtale med YouTube.

Noe av bakgrunnen for dette er at Google ikke ønsker at brukerne skal laste opp populært, opphavsrettsbeskyttet materiale som hele episoder i tv-serier eller hele spillefilmer.

Nå har det likevel blitt mulig for mange flere å laste opp videoer uten noen begrensning i lengden på videoen. Kravet for å få denne muligheten er at man som bruker har vist at man er villig til å overholde tjenestens retningslinjer, ikke minst når det gjelder copyright.

Dersom man logger seg på YouTube og går til siden for opplasting, vil man se om man kvalifiserer for å laste opp filer med fri lengde.

Fortsatt ser det ut til at hver av videofilene som lastes opp ikke kan være større enn 20 gigabyte.

Noe av bakgrunnen for at lengdegrensen nå har blitt fjernet, er forbedringer i og økt bruk av teknologiene som YouTube tilbyr innholdsleverandører for å finne fram til innhold på YouTube som har blitt lastet opp uten tillatelse.

Til toppen