BEDRIFTSTEKNOLOGI

Flere frekvenser til WLAN

Den internasjonale teleunionen har godkjent to nye frekvensområder til bruk for trådløse nettverk.

8. juli 2003 - 09:41

Under ITUs nylig avsluttede World Radiocommunication Conference 2003, ble det etter fire uker med diskusjoner etablert to nye, internasjonale frekvensområder - 5150 til 5350 MHz og 5470 til 5725 MHz - for implementering av trådløse aksessystemer, inkludert RLAN (Radio Local Area Network) - mer kjent som WLAN (Wireless LAN).

    Les også:

Den nedre delen av 5 GHz-spekteret er hovedsaklig ment for innendørs bruk, mens de første 100 MHz (5150 til 5250 MHz) er begrenset til nettopp dette.

I alt åpner etableringen av de nye frekvensområdene for 19 ikke-interfererende kanaler for WLAN i mange EU-land, og hele 24 slike kanaler i USA.

I praksis betyr dette at det kan bygges større nettverk med støtte for flere brukere og andre typer bruksområder enn det som kan nyttiggjøres i dag.

Selv om det er snakk om internasjonale frekvensområder, kan hvert enkelt land likevel avgjøre om frekvensbåndene skal åpnes for allmen bruk. Ifølge LinuxWorld.com vurderer flere land, blant annet Frankrike, om utendørs bruk av visse bånd fortsatt skal forbys. Dette gjelder spesielt innen 5,4 GHz-området.

Årsaken til dette er at 5 GHz-båndet allerede brukes av blant annet navigasjonssystemer for fly, satellittkommunikasjon og radarsystemer. Faren for interferens med utendørs WLAN-systemer vil derfor være tilstede i mange områder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.