Flere handlet mer på nett til jul

Norske og europeiske nettbutikker viser en rekordhøy vekst i salget for desember.

Norske og europeiske nettbutikker viser en rekordhøy vekst i salget for desember.

2004 synes å være gjennombruddsåret for ehandel. Vi har aldri handlet så mye på nettet som nå og det er spesielt julehandelen som har gjort et kraftig oppsving for norske og europeiske nettbutikker, viser tall fra Tradedoubler.

Nettbutikker knyttet til Tradedoublers har økt sitt salg med hele 110 prosent i forhold til desember i fjor. Aller best har det gått for hjemmeelektronikk-bransjen som økte sin omsetning med 129 prosent.

Dette er noe også norske Komplett erfarer (se artikkel i høyre boks) som omsatte for 184,3 millioner kroner i desember. Komplett har slitt tidligere i år, men ble reddet inn av et friskt julesalg. Det ga en samlet omsetning i fjerde kvartal i fjor på 496,6 millioner kroner mot 501,4 millioner samme periode i 2003.

- Det er en helt klar trend at terskelen for å handle på nettet har sunket, og vi har solgt mer av «vanlige» produkter i år enn tidligere, sier Komplett.no-sjefen Eric Sandtrø til digis søsterpublikasjon DinSide Data.

Komplett sendte ut 7.000 pakker i løpet av de siste 24 timene før juleaften - det utgjør én pakke hvert 12. sekund, og er en soleklar rekord.

digi.no omtaler også i dag tall fra Teller (tidligere Visa) som viser at nordmenn kjøpte varer på nett for 164 millioner kroner i desember mot bare 84 millioner kroner i desember året før.

Den svenske elektronikk-kjeden Siba økte nettsalget med 245 prosent i desember. Det var spesielt mp3-spillere som var slageren i julehandelen, sammen med 3G-telefoner, DVD-spillere, digitalkameraer og TV-spill.

Til toppen