Flere hopper til Microsofts plattform

Nye tall viser indikerer at kundene dreier seg mot Microsofts internett-teknikker og produkter.

Flere hopper til Microsofts plattform

Nye tall viser indikerer at kundene dreier seg mot Microsofts internett-teknikker og produkter.

Målt i markedsandeler av sitt marked, er internettserver-pakken Apache trolig den største åpne kildekode-suksessen. Pakken brukes av et enorm antall aktører, men nå gjør Microsoft stadig nye innhogg, viser nye tall.

Tallene er ikke representative for det globale markedet, men trenden er tydelig: Tall lagt frem av IT-selskapet Port80 viser at Microsofts Internet Information Server, IIS, spiser markedsandeler fort blant de store kundene.

Port80 holder øye med nettstedene til 1000 største amerikanske selskapene og nå bruker bare 24,9 prosent Apache, ned 9,5 prosent på et år. Forskjellige versjoner av IIS, fra 4 til 7, står nå for 55 prosent, forteller selskaper.

Tilsvarende tall kom fra analyseselskapet Netcraft i forrige uke. Netcraft måler et mye større antall nettsider og hevder at Microsoft IIS nå driver 36,2 prosent av alle aktive nettsider, mens Apaches markedsandel har falt ned til 48,4 prosent.

De mest interessante tallene er de som forteller om valget av utviklingsteknikk. For når kundene hopper til IIS, hopper de gjerne over til Microsofts systemer for å lage nettsider: 51,5 prosent av de 1000 bedriftene bruker Microsofts ASP.Net-systemet, mens diverse Java-plattformer til sammen bare har 24 prosent av markedet, forteller Port80..

Til toppen