DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Flere land vil digitalisere mynter og sedler: Slik testes Europas første

Den svenske sentralbanken går inn i en ny fase av «e-krona»-prosjektet og inngår samarbeid med den nordiske IT-giganten Tietoevry.

Den svenske sentralbanken vil avhjelpe nedgangen i bruk av kontanter i landet og tester ut en offentlig, digital valuta. Bildet viser en svensk 100-kroneseddel med portrett av filmstjernen Greta Garbo.
Den svenske sentralbanken vil avhjelpe nedgangen i bruk av kontanter i landet og tester ut en offentlig, digital valuta. Bildet viser en svensk 100-kroneseddel med portrett av filmstjernen Greta Garbo. Illustrasjonsfoto: Prachaya Roekdeethaweesab / Shutterstock
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
9. juni 2021 - 05:00

Ettersom bruken av sedler og mynter avtar i samfunnet, utreder nå flere lands sentralbanker muligheten for å innføre en digital versjon av kontanter for å kunne tilby publikum fortsatt tilgang til statlige penger. Andre digitale penger i samfunnet er private bankpenger utstedt av forretningsbanker.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.