KARRIERE

Flere PC-er i barnehagene

IBM deler ut enda en omgang med KidSmart PC-er til norske barnehager.

IBM Norge deler ut enda 26 KidSmart PC-er til barnehager, i Bergen, Trondheim, Stange, Stjørdal og Ski. Disse kommer i tillegg til allerede 50 PC-er som tidligere er donert til 25 norske barnehager i 2002 og 2003.

Prosjektet i Norge er en del av IBMs verdensomfattende KidSmart Early Learning Program, som først og fremst skal være et tiltak for barn som ikke har PC-er hjemme. Ved å donere PC-er til barnehager ønsker IBM å bygge bro over kunnskapsgapet mellom de som har og ikke har PC.

KidSmart PC-ene er fullt ut funksjonelle PC-er med norsk versjon av Windows XP forhåndsinstallert. De er innbygd i fargerike og vedlikeholdsfrie møbler som i størrelse er tilpasset barn i alderen tre til seks år. Tre pedagogiske programmer følger med og gir barna trening i bruk av mus, samt enkle regneøvelser.

Høyskolelektor Nina Bølgan ved Høyskolen i Oslo har dokumentert erfaringene fra utdelingen av de første 50 KidSmart PC-er i Norge i en rapport.

- Jeg kan oppsummere erfaringene med tre ord: Gøy, frustrerende og inspirerende. For selv om det gøy skal vi heller ikke legge skjul på at barna blir frustrerte når ikke teknologien virker eller kunnskapen har vært mangelfull, uttalte Bølgan tidligere i år til digi.no.

Tanken er at barnehagene kan ta PC-ene i bruk som ledd i det pedagogiske arbeidet, og at PC-ene brukes kreativt og skapende. De fleste barnehagene vil utstyres både med digitale kamera og skrivere.

Alle barnehagene som får tildeling av PC-er har høy andel fremmedspråklige barn, barn med spesielle behov, eller barn man regner med ikke har tilgang til PC hjemme, skriver selskapet i en pressemelding.

Verden over har IBM delt ut over 20.000 KidSmart PC-er siden programmet ble innledet i 1999. I Norge er det til nå donert 76 PC-er.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.