BEDRIFTSTEKNOLOGI

Flere PC-er kan erstattes med tynne klienter

Ny programvare fra Wyse overkommer flere begrensninger i Citrix og andre protokoller.

14. nov. 2007 - 11:10

Commaxx, distributør for blant annet Citrix, Vmware og Wyse i Norge, melder at de tilbyr et produkt på den norske markedet: Wyse Thin Client eXtension Suite (TCX).

Hensikten med denne programvaren er å gi tynne klienter en fullverdig brukeropplevelse i områder som tidligere har krevd PC som oppkoblingsenhet mot en Citrix- eller Microsoft terminalserver, heter det i en pressemelding.

Et annet poeng er at Wyse TCX er optimalisert for desktop-virtualisering fra både Citrix (DDI) og Vmware (VDI). TCX er for øvrig en del av Vmware-pakken ESX Server 3.

TCX Suite leveres i moduler. De to første modulene er tilgjengelig nå: De utvider ICA- og RDP-protokollene med støtte for multimedia og flere skjermer. I nærmeste framtid ventes ytterligere utvidelser, som USB-virtualisering og støtte for lyd.

TCX avlaster serveren fordi programvaren utnytter prosessorkraften som faktisk finnes i tynne klienter. Behovet for båndbredde skal reduseres med opptil 40 prosent. Mindre bruk av prosessorkraft på serveren innebærer at denne tåler flere sesjoner. Tynne klienter krever langt mindre strøm enn PC-er. At hver server utnyttes mer effektivt bidrar også til at hele infrastrukturen forbruker mindre energi.

Produktsjef Erik Tessem beskriver den helhetlige virkningen slik:

– Wyse TCX gir brukerne PC-opplevelse med en tynn klient. Brukerne får den kvaliteten på applikasjonsleveransen de forventer, mens IT-avdelingen får muligheten til å levere mer for mindre, samtidig som kravene til administrasjon reduseres betraktelig.

Wyse TCX er tilgjengelig nå, og vil koste omlag 180,- NOK per klient. Wyse ser for seg at den nye løsningen passer spesielt godt for kunder innen utdannings- og kurssektoren, for leverandører av finansielle tjenester, helsevesenet og innen forskning og utvikling.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.