BEDRIFTSTEKNOLOGI

Flere vil ha Transmeta i den bærbare

To uker etter de ble dumpet av IBM, får Linus Thorvalds' arbeidsgiver to nye kunder, og ultraportable minidatamaskiner med lang batteritid skal bli resultatet.

10. nov. 2000 - 13:01
CasioTransmeta

ViA

Linus Torvalds


Mini-maskinen skal komme på markedet i Japan i første halvdel av 2001, og beskrives som en sub-notebook, sannsynligvis på størelse med Sonys Vaio, som også er utstyrt med Crusoe-brikken. Casio Fiva skal ha en skjerm på 8,4 tommer.

ViA har allerede en utgave av sin maskin på testing hos amerikansk militærpoliti, skriver Upside. Neste versjon av denne skal altså inneholde Crusoe-brikken.

Crusoe konkurrerer med Intel Corporation og Advanced Micro Devices Inc om prosessormarkedet, og mener å ha et konkurransefortrinn ved at Crusoe bruker mindre strøm enn tilsvarende Pentium-, Celeron- eller Athlon-prosessorer.

Intel annonserte i oktober at de skal lansere en Pentium-serie med lavere strømforbruk, i direkte konkurranse med Crusoe.

Casio Fiva skal få batteritid på mellom seks og ni timer, og ARS skriver i en analytikerrapport at Crusoes design øker batteritiden for de minste bærbare datamaskinene "dramatisk".

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.