Flere Vista-versjoner får virtualiseres

Microsoft har på nytt endret mening om hvem som skal få kjøre Windows Vista på virtuelle maskiner.

Flere Vista-versjoner får virtualiseres

Microsoft har på nytt endret mening om hvem som skal få kjøre Windows Vista på virtuelle maskiner.

Microsoft kunngjorde i går at selskapet heretter vil tillate at Vista Home Basic og Vista Home Premium kan kjøres som gjesteoperativsystem på en virtuell maskin. Selskapet har skiftet standpunkt om dette spørsmålet minst én gang tidligere.

Spesielt vil dette være nyttig for Mac- og Linux-brukere som ønsker å kjøre en virtuell instans av Windows Vista i sitt foretrukne operativsystem, uten å måtte investere i de dyrere Business- og Ultimate-utgavene av Vista.

Hvorfor Microsoft gjør dette først nå, er uklart. Selskapet har tidligere argumentert med at det å kjøre Vista i en virtuell maskin utgjorde visse sikkerhetsrisikoer, men uten egentlig å hevde at Ultimate- og Business-utgavene var tryggere å kjøre.

    Les også:

Det har kommet et tillegg til sluttbrukerlisensavtalen (EULA) om Windows Vista, som erstatter tidligere utgave.

Teksten i tillegget lyder som følger:

"Hvis du er lisensiert til å bruke Microsoft Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business eller Ultimate, eller Service Pack 1 for en av disse Windows Vista-versjonene ("programvaren"), har du følgende lisensrettighet. Ved uoverensstemmelse med tidligere eller fremtidige lisensvilkår for programvaren gjelder dette tilleggslisensvilkåret.

Bruk med virtualiseringsteknologier. I stedet for å bruke programvaren direkte på den

lisensierte enheten kan du installere og bruke programvaren innenfor ett virtuelt (eller på annen måte emulert) maskinvaresystem på den lisensierte enheten. Ved bruk i virtualiserte miljøer kan det hende at innhold som er beskyttet av teknologi for administrasjon av digitale rettigheter (DRM), BitLocker eller andre krypteringsteknologier for hele diskvolumer, ikke er like godt beskyttet som beskyttet innhold som ikke er i et virtualisert miljø. Du må følge alle nasjonale og internasjonale lover som gjelder for slikt beskyttet innhold."

Til toppen