Flommer over av oppdrag

Ibas får stadig nye oppdrag etter europeiske ulykker. En østerrisk kunde oppdaget plutselig at safen ikke var vanntett...

Kongsvingerbaserte Ibas mottar i dag 500 DLT-taper fra Østerrike. Både i Europa og i Norge har det de siste dagene vært gjort store vannskader etter at regnet har fosset ned.

En stor fabrikk i Østerrike fikk 45.000 kvadratmeter dekket med et overvann på to meter, opplyser markedssjef i Ibas, Tormod Nymoen, til digi.no.

Det flommet vann gjennom air-condition-anlegget og tapene, som tilsynelatende lå sikkert lagret i en safe, fikk store vannskader. Ifølge Nymoen ventes 500 DLT-taper inn til laboratoriet på Kongsvinger i dag. Ibas har også en lab i Hamburg, men der er det ikke spesialkompetanse på rekonstruksjon av bånd.

Nymoen opplyser at siste gang de hadde store vannskade-jobber var i forbindelse med den store flyulykken på Pirelli-flyplassen i Milano.

- Ja, det var mer vann enn brann den gangen. Vi hadde nesten 50 saker i forbindelse med flyulykken, opplyser markedssjefen.

Les saken her:

Til toppen