Flopp-listen 2

Microsoft Bob: Microsofts forsøk på å gi Windows et mer brukervennlig ansikt i 1995.

Minidisk: Flere lesere påpeker at Sonys Minidisk aldri ble skikkelig utbredt og nå er fullstendig utkonkurrert av minnebaserte/harddiskbasert lommeutstyr.

PDAer: IT-bransjen spådde at vi alle skulle gå rundt med en PDA i løpet av noen år. Men de fleste klarer seg uten, kanskje med hjelp fra en stadig mer avansert mobiltelefon. Apples Newton var en skikkelig flopp.

Diskettens arvtager: Det er blitt lansert en lang rekke høykapasitets-disketter, fks 120 MB-disketten til Compaq og Zip fra Iomega. Alle ble valset flate av CDen.

Network Computer: Oracle-sjef Larry Ellison og Sun mente på 90-tallet at alle kunne kaste ut PCen til fordel for en diskløs, fjernbootet arbeidsstasjon til noen hundre dollar. Ellison fikk dog delvis rett – PC-prisene kommer nå ned i dette, men med en disk og lokalt operativsystem

Nesten-PCer: En rekke lesere påpeker alle lanseringene av nesten-IBM-kompatible PCer, selv lenge etter at det ble klart at Intel x86 og DOS hadde vunnet. I denne kategorien kan man kanskje også føye til alle løftene om at Amiga skal gjenopplives.

Norske kandidater:

digi.no-lesere trekker frem tre norske flopper:

- Skjerm-teknologien Polydisplay har jobbet med siden 80-tallet, men som enda ikke er kommet i salg.

- Opticoms minneteknologi. Skulle ha vært i salg for lengst, sliter med utviklingsproblemer

- Birdstep Icebreaker: Birdsteps orginale produkt, en kompakt database som skulle brukes i mobilt utstyr. Trolig gravlagt nå – databasen Birdstep selger er kjøpt fra USA.

Les mer om: