SOSIALE MEDIER

Florida-guvernør godkjenner lov som begrenser unges adgang til sosiale medier

Floridas republikanske guvernør Ron DeSantis har signert en lov som gjør det ulovlig for unge under 16 å bruke sosiale medier uten foreldrenes samtykke.

Er du under 16 år og bor i Florida trenger du godkjennelse fra foreldrene dine for å kunne bruke Tiktok fremover.
Er du under 16 år og bor i Florida trenger du godkjennelse fra foreldrene dine for å kunne bruke Tiktok fremover. Foto: pexels
26. mars 2024 - 07:29

Den nye loven innfører også en absolutt aldersgrense på 14 år og pålegger nettselskapene å slette kontoene til brukere som er yngre enn dette. Også kontoene til 14- og 15-åringer må slettes dersom foreldrene ikke har gitt samtykke. Selskapene må bruke et eksternt verifiseringssystem til å bekrefte at brukerne er gamle nok.

Loven er mindre restriktiv enn et forslag som ble vedtatt i februar. Der gikk de folkevalgte inn for å nekte alle under 16 å bruke sosiale medier. DeSantis la den gangen ned veto fordi han mente lovforslaget grep inn i foreldrenes rettigheter til å bestemme over egne barn.

Utdanningsdirektoratets direktør Morten Rosenkvist lanserte torsdag nye råd for hvordan skolen skal håndtere kunstig intelligens.
Les også

Nye råd for KI i skolen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.