JUSS OG SAMFUNN

– Florida innførte pc-forbud

Ny lov stanser også smarttelefon, ifølge amerikansk presse.

Au, da! Ved et uhell skal Florida nå ha innført det som blir beskrevet som forbud mot datamaskiner og smarttelefoner.
Au, da! Ved et uhell skal Florida nå ha innført det som blir beskrevet som forbud mot datamaskiner og smarttelefoner. Bilde: Per Ervland
10. juli 2013 - 09:32

Hastverk er lastverk, heter det.

Politikerne i Florida kan ha forhastet seg da de nylig vedtok en ny lov som forbyr alle internett-kafeer.

Målet var å stanse ulovlige spilleautomater og gambling. Det satte en umiddelbar og nådeløs sluttstrek for alle delstatens minst tusen nettkafeer.

Ethvert system...

Men den nye lovteksten (pdf) er så skrøpelig forfattet at den i praksis forbyr enhver datamaskin eller smarttelefon med internett-oppkobling, ifølge Huffington Post.

Der er nemlig ulovlige spillemaskiner definert i en vid forstand som «enhver maskin eller enhet, system eller nettverk av enheter» som kan brukes til dette formålet.

Saksøker Florida

En av nettkafeene som ble tvunget til å legge ned virksomheten har nå bestemt seg for å saksøke delstaten, for å ha innført en lov de mener er grunnlovsstridig.

– Selv politikernes egne pc-er som de brukte i arbeid med lovforslaget er nå ulovlige, sier advokaten som representerer saksøkeren til Tampa Bay Times.

Angrer ingenting

Will Weatherford er house speaker (møteleder) i delstaten Floridas lovgivende forsamling. Han sier til avisen at han ikke angrer noe ved den nye loven.

– Jeg er stolt over at vi har fått stengt de illegale internett-kafeene i Florida. Det eneste jeg er skuffet over er at det tok så lang tid å gjøre det.

Likevel spørs det om ikke lovteksten må revideres for ikke å favne så bredt som kritikerne vil ha det til. Ifølge Tampa Bay Times ligger det an til en mengde tilsvarende søksmål mot delstaten i tiden som kommer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.