MICROSOFT STORE

Flunkende ny Microsoft Store åpner for tredjeparts appbutikker

Butikk i butikk gir lovnader om langt større utvalg og bedre kvalitet enn før.

Epic Games og Amazon Appstore kommer snart til en Microsoft Store nær deg.
Epic Games og Amazon Appstore kommer snart til en Microsoft Store nær deg. Skjermbilde: Microsoft
29. sep. 2021 - 19:00

Microsofts innebygde applikasjonsbutikk, Microsoft Store (tidligere Windows Store), har ikke alltid vært kjent for variert og godt innhold. 

Kanskje tvert imot. Men når butikken «gjenåpner» neste uke, i forbindelse med lanseringen av Windows 11, så er løsningen skrevet om fra bunnen og gjort fin og ny.

Fornyelsen gjelder noe langt mer enn design og ytre faktorer. Varelageret skal bli betydelig mer mangfoldig, samtidig som Microsoft satser på økt kvalitet.

Butikk i butikk

I går delte Microsoft en nyhet som viser at de mener alvor med planene. Microsoft Store er i ferd med å forvandles til en langt mer åpen kanal.

Det inkluderer adgang til innhold fra Amazon Appstore og Epic Games Store, som blir de første av flere nye appbutikker som blir tilgjengelig inni Microsoft Store.

En viktig årsak er nok at Microsoft ikke vil kreve at disse må dele omsetningen. Utviklere som bruker sin egen betalingsløsning i apper, skal kunne gjøre dette uten å måtte betale en andel til Microsoft.

Søker du etter en app, som bare tilbys hos en slik tredjepart, så kan brukeren enkelt finne og installere den direkte fra Microsoft Store. Steam-plattformen er ikke nevnt i kunngjøringen fra Microsoft, men det kan jo endre seg på sikt.

Microsofts produkter blir trolig enklere å fikse i tiden fremover, takket være press fra aksjonærer.
Les også

Nå skal Microsoft gjøre produktene sine enklere å fikse

Flere apper – mindre skrot

Hovedarkitekten bak Microsoft Store, Rudy Huyn, har i forkant lovet bedre innhold, kvalitet og økt brukervennlighet.

På direkte spørsmål om skrot og svindelapper nå vil forsvinne fra markedsplassen, svarte han slik på Twitter i sommer.

– Ja, du kan forvente at katalogen og søkefunksjonen vil bli kraftig forbedret i kommende oppdateringer.

Alle slags applikasjoner kan distribueres i Microsoft Store, blant annet Win32, .Net, Java, Android-apper og såkalte progressive webapper (PWA). Fra tidligere er det kjent at butikken blir delt i tre seksjoner som henholdvis apper, spill og film og TV-serier.

Kommer også til Windows 10

Den åpne tilnærmingen har allerede resultert i en bredere katalog, som nå inkluderer en rekke populære produkter som blant annet Discord, Libreoffice, Zoom, VLC, Teamviewer, nettleserne Opera og Yandex, samt progressive apper fra Reddit, Wikipedia, Tiktok med flere.

Den nye markedsplassen kommer også til Windows 10 en av de nærmeste månedene. Microsoft har dessuten lovet at de i større grad enn før skal bruke Microsoft Store til å distribuere også selskapets egne produkter.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Da euroen kom til Trondheim
Da euroen kom til Trondheim

Blant annet Microsoft Office, nettleseren Edge og utviklerverktøy som Visual Studio og Visual Studio Code skal tilbys på den måten.

Både Windows 11 og Copilot forbedres kontinuerlig og får flere nye funksjoner i den nærmeste tiden.
Les også

Ruller ut forbedringer til Copilot og Windows 11

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.