BEDRIFTSTEKNOLOGI

Flying start for InterOffice

Nå har også finske Nokia hengt seg på Telia/Oracle-samarbeidet om å etablere nye løsninger for trådløs meldingsformidling. Oracle ser ut til å få en "flying start" for sin nye web-programvare InterOffice.

Øystein Kvistad
9. apr. 1997 - 13:48

Det var i slutten av mars det ble kjent at den svenske operatøren Telia går sammen med IT-giganten Oracle for å tilby elektronisk meldingsformidling, faks-, talepost- og Internett-tjenester over trådløse nettverk. Sentralt i prosjektet står Oracles nye web-programvare InterOffice, som ifølge markedssjef Harald Løvvik i Oracle lanseres i Norge senere i vår.

InterOffice kan beskrives som en svært effektiv gruppevareteknologi for Internett, der tusenvis av brukere kan håndteres av en og samme server. Teknologien skal også være mye rimeligere enn konkurrerende løsninger på markedet, hevder Oracle.

Samarbeidet Telia har inngått med Oracle har altså som mål å utvikle en ny prototyp for trådløs meldingsformidling. Det betyr i klartekst at abonnenter av mobiltjenester også skal få Internett-tilgang fra sine terminaler. Oracle har integrert tekstformidlingsfunksjonaliteten i InterOffice med Telias digitale mobilnett. Den svenske operatøren vil dermed kunne tilby sine mobiltelefonkunder tilgang til komplette tale- faks-, e-post- og Internett-tjenester fra mobiltelefonen eller hvilken som helst annen web-tilpasset terminal, eksempelvis såkalte PDAer (personlig digital assistent) som Apples Newton.

Og nå melder Nokia at også de vil samarbeide med Oracle om felles løsninger for GSM-meldinger, som blant annet vil gi brukerne direkte Internett-tilgang fra en GSM-telefon med SMS-muligheter. Det åpner for muligheten til f.eks. å motta informasjon som flytider, vær- og føreforhold, samt aksje- og valutakurser direkte til mobiltelefonen.

Brukerne kan også sende elektronisk post, lydmeldinger og faks over GSM-nettet. Talepost kan altså tas opp og sendes som vedlegg til en e-post-melding. I liket med Telia-prosjektet kombinerer også denne løsningen Oracles WebServer og deres Web-baserte InterOffice program, med Nokias åpne Smart Messaging konsept, og deres Artus NetGate server.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.