DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

FN: Danmark, Finland og Sør-Korea har best offentlig digital infrastruktur

Har sammenlignet offentlige digitale tjenester blant alle medlemslandene i FN.

Undersøkelsen dreier seg om områder som digitale utdanningstjenester, offentlige søknadsportaler for trygde- og sosialytelser og digitale selvangivelser.
Undersøkelsen dreier seg om områder som digitale utdanningstjenester, offentlige søknadsportaler for trygde- og sosialytelser og digitale selvangivelser. Illustrasjonsfoto: Colourbox
29. sep. 2022 - 09:00

Myndighetene i Danmark, Finland og Sør-Korea har i øyeblikket den beste digitale infrastrukturen for innbyggerne sine, ifølge en ny FN-rapport.

Rapporten ble laget ved å sammenligne offentlige digitale tjenester blant de 193 medlemslandene i FN. Det dreier seg om områder som digitale utdanningstjenester, offentlige søknadsportaler for trygde- og sosialytelser og digitale selvangivelser.

Bak de tre topplandene finner man New Zealand, Sverige, Island, Australia, Estland, Nederland, USA, Storbritannia, Singapore, Emiratene, Japan og Malta, ifølge rapporten.

Alt i alt viser rapportens funn at de digitale tjenestene er blitt langt bedre. Noen land har imidlertid et stykke igjen å gå.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.