For mye minne lammer Windows

Flere kurante varianter av Windows lammer seg selv på PC-er med mer enn 512 MB minne, forteller Microsoft.

Flere kurante varianter av Windows lammer seg selv på PC-er med mer enn 512 MB minne, forteller Microsoft.

Microsoft Corporation har sendt ut denne advarselen om forholdet: "Out of Memory" Error Messages with Large Amounts of RAM Installed.

Der forklares det at du risikerer problemer hvis du kjører Windows ME, 98SE, 98 eller 95 på en PC med mer enn 512 MB minne. Prøver du å starte en MS-DOS-sesjon kan du paradoksalt nok få en feilmelding om at minnet ikke strekker til. Du risikerer også at Windows stanser eller henger under oppstart, for å fortelle at minnet er for lite til å initialisere systemet.

Årsaken skal være en cache-driver (kalt "Vcache") som øker sitt forbruk av minneadresser i takt med omfanget av minnet i maskinen. Når minnet vokser forbi et visst nivå, er det rett og slett ikke adresser igjen for andre funksjoner.

Løsningen på problemet er enkel: Du legger inn en linje i systemfilen system.ini som begrenser cache-driverens bruk av minneadresser. Lenken ovenfor forklarer nøyaktig hvordan dette skal gjøres.

En annen løsning er å øke minnet til over 800 MB. Det er nemlig den øvre grensen som er lagt i selve koden til cache-driveren.

PC-er med AGP-grafikk kan merke problemet med lavere systemminne enn 512 MB, heter det til slutt.

Til toppen