Foreløpig lite penger i 3G-nett

Investering i 3G-har ikke gitt rare avkastningen til nå, sier Netcom-sjef August Baumann.

Investering i 3G-har ikke gitt rare avkastningen til nå, sier Netcom-sjef August Baumann.

Netcoms 3G-investering har foreløpig ikke gitt mye inntekter. Per i dag dekker nettet tre fjerdedeler av Norge og det har foreløpig kostet mer enn det har smakt.

– Det kostet oss 1,3 milliarder å bygge nettet, og vi har omsatt for 15 millioner så langt, sa Netcom-sjef August Baumann på Norsk Teleforum i går, ifølge Dagensit.no.

At det tar tid før avkastningen kommer er ikke nytt for Netcom. Baumann viste til at det er syv år siden Netcom lanserte Wap og at det først er nå tjenesten har fått gjennomslag. På MMS har det også tatt lang tid.

– Våre kunder sender i gjennomsnitt 100 SMS per måned, men bare to MMS. Jeg tror det er lenge til MMS tar av, uttalte Baumann på Norsk Teleforum.

Å innføre nye teknologier og tjenester i telemarkedet er en øvelse for de tålmodige.

– Ting tar tid, lang tid. Vår bransje er kjent for å hype ting, men vi må stadig vekk innse at det tar lenger tid enn vi tror å få folk til å bruke nye tjenester, sa NetCom-sjefen ifølge Dagensit.no.

3G er intet unntak, men Netcom har stor tro på at de vil få store inntekter på 3G i fremtiden selv om de ser at det er langt frem før 3G får fullt gjennomslag.

Til toppen