BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forplikter seg til å utgi Android-oppdateringer

Mobilprodusenter lover å holde mobilene oppdatert.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. mai 2011 - 09:51

Google kunngjorde i går, under selskapets utviklerkonferanse, Google I/O, at flere av de store leverandørene av Android-baserte enheter har dannet en allianse som skal utarbeide og følge felles retningslinjer om utrullingen av nye Android-versjoner til eksisterende enheter.

Når man kjøper en Android-mobil i dag, er det høyst uklart hvor raskt og lenge leverandøren vil holde enheten oppdatert med nye versjoner av plattformen.

Retningslinjene som nå utarbeidet, skal blant annet legge føringer for hvor raskt enhetene vil bli oppdatert, etter at en ny Android-versjon har kommet ut, men også hvor lenge leverandøren skal fortsette å tilby nye versjoner til en eldre enhet.

I dag er det store ulikheter, både mellom de ulike leverandørene, men også fra modell til modell. Noen modeller blir oppdatert ganske kort tid etter at hver nye Android-versjon blir tilgjengelig. I andre tilfeller kan det ta seks måneder eller mer. Men det er også slik at en del leverandører slutter å tilby kundene nye Android-versjoner etter relativt kort tid. I noen tilfeller skyldes dette at maskinvaren i enheten ikke strekker til, men det finnes flere eksempler på det motsatte.

Retningslinjene er ennå ikke ferdig utarbeidet, men det er klart at nye enheter fra deltakerne i alliansen vil motta de nyeste Android-oppdateringene i 18 måneder etter lanseringen, så lenge maskinvaren tillater det.

De innledende medlemmene av alliansen er Verizon, HTC, Samsung, Sprint, Sony Ericsson, LG, T-Mobile, Vodafone, Motorola og AT&T, men også andre ønskes velkommen.

Ifølge Google er Android 2.2 nå installert på nesten 66 prosent av alle Android-enheter. Android 2.3, som kom før jul i fjor, benyttes så langt bare av fire prosent av enhetene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.