Førpremiere: Photoshop 7.0

Photoshop 7.0 lanseres snart, men det er allerede folk som har fått snuse på den. Ny funksjonalitet for Mac OS X-brukere er en av forbedringene.

Photoshop 7.0 lanseres snart, men det er allerede folk som har fått snuse på den. Ny funksjonalitet for Mac OS X-brukere er en av forbedringene.

Adobe har lovt å lansere bilderedigeringsprogrammet Photoshop 7.0 for Mac OS X i andre kvartal i år. De har også sendt ut kryptiske pressemeldinger om produktlanseringer senere denne måneden, så det er nærliggende å tro at bilderedigeringsprogrammet som har blitt en generisk term for fotomanipulasjon ("jeg bare fotosjåppa det...") er like rundt hjørnet.

Nettstedet Thinksecret la ut en liten test av en betaversjon av programmet,men fikk raskt beskjed av Apple om å fjerne dette. Og det hjalp ikke så mye - for like etter kom tilsvarende test og bilder ut på MacOSX.org, og der ligger de ennå.

En av de første tingene han kommenterer er at splashscreen er ufattelig stygg. men det er jo en beta. Nærmere bestemt beta 43 av Photoshop 7.0. Som skiller seg fra sekser'n på følgende måter:

* Den har "aqua"-utseende i OS X, selvfølgelig.

* To nye verktøy: "Healing Brush Tool" og "Patch Tool"

* Stavekontroll for tekst, så en slipper å sjekke rettskrivingen i et annet program. Også andre avanserte teksfunksjoner.

* Filebrowser - en katalognavigator som gjør det enklere å lete gjennom store biblioteker uten å trykke eple + o. Denne lar deg lete gjennom hele systemet på en enkel måte, og opplyser om filnavn, dato endret, dato opprettet, format, bredde og høyde, fargemodus og filstørrelse, så du vet hva du kikker på.

Testeren hadde litt problemer med diverse instikksmoduler, noe som nok skyldes at det var en betaversjon.

Du kan se skjermbilder fra testen her. digi.no kommer tilbake med en titt på Photoshop 7.0 så fort vi får programmet i hus.

Til toppen