Først med skrapelodd på mobilen

Norskespill er trolig først i Europa med å lansere skrapelodd for mobiltelefon.

Norskespill er trolig først i Europa med å lansere skrapelodd for mobiltelefon.

Norskespill.no har gjennom nettstedet TIVOLI.no i det stille lagt ut skrapelodd på mobiltelefonen. Dette betyr at brukerne av mobiltelefoner med Java-støtte og WAP kan laste ned skrapelodd til sin mobiltelefon og kanskje vinne premier.

Selskapet tror det er først i Europa med å tilby skrapelodd per mobiltelefon, og ved bare om en slik tjeneste i Sør-Korea ellers i verden. Teknologien er utviklet av to små norske firmaer, nemlig Plutonium og Nordic Lottery System.

    Les også:

Norskespill er ett av tre selskaper som har en prøvelisens for pengespill på nett. Men siden WAP godt kan sies å være en form for Internett for mobiltelefoner, har Norskespill også fått tillatelse fra Lotteritilsynet til å tilby WAP-baserte spill med de samme betingelsene som de webbaserte spillene. Dette betyr at selskapet planlegger å gjøre alle de i dag webbaserte spillene tilgjengelig også for mobiltelefon ved hjelp av WAP.

I løpet av høsten vil derfor Bingo og Lykkehjul bli tilgjengelige.

Per Schrader-Nielsen, daglig leder i Norskespill, sier til digi.no at han på sikt har store forventninger til bruken av mobiltelefon på dette området, men han er ikke sikker på tidsaspektet.

- Mobiltelefonen er framtiden, men om pengespill på mobiltelefon vil ta av om ett år, om to år eller enda lenger ut i framtiden, vet jeg ikke, sier han.

Schrader-Nielsen forteller derfor at Norskespill foreløpig ikke budsjetterer med inntekter med fra mobilspillene og er selvfølgelig klar over at utbredelsen mobiltelefoner med Java-støtte foreløpig er noe begrenset. Men ifølge tall Schrader-Nielsen sitter med, ventes det å bli solgt titusener av slike mobiltelefoner i Norge utover høsten.

Til toppen