Første ATI-skjermkort med GDDR4-minne

ATI har tatt i bruk en ny generasjon grafikkminne i selskapets aller raskeste grafikkort.

Første ATI-skjermkort med GDDR4-minne

ATI har tatt i bruk en ny generasjon grafikkminne i selskapets aller raskeste grafikkort.

ATI annonserte i går to nye og raskere skjermkort, modellene Radeon X1950 XTX og Radeon X1950 CrossFire Edition. ATI hevder at kortene gir raskere grafikkytelse enn de beste fra konkurrenten Nvidia, til tross for at Nvidias raskeste kort har to prosessorer og ATIs bare én. Dette skal også gjelde ved høye oppløsninger. Ikke alle er likevel enige i denne påstanden.

De to nye kortene vil komme på markedet den 14. september. Begge har en veiledende pris på 399 euro, inkludert mva

De nye kortene benytter GDDR4-minne med 256 bits grensesnitt. ATI er trolig først ute med å tilby dette. Hvor raskt minnet og kjernen egentlig er klokket, er noe uklart. ATI oppgir på ulike forskjellige tall. I det ene tilfelletoppgis en klokkehastighet på 2 GHz for minnet og 650 MHz for kjernen for begge modellene, mens en annen side forteller at minnet er klokket til 1,55 GHz i XTX-modellen og 1,45 GHz i CrossFire-modellen, mens kjernen er klokket til henholdsvis 650 MHz og 625 MHz.

Tom's Hardware Guide, som har kortene inne for testing, oppgir det første settet med klokkehastigheter.

Dersom klokkehastighetene er identiske for de to kortene, ser den eneste forskjellen mellom de to modellene ut til å være at CrossFire-modellen inkluderer en CrossFire-kabel for sammenkobling av to skjermkort. For også XTX-modellen støtter ATIs CrossFire-teknologi.

Sammen med det nye GDDR4-minnet, vil ATI levere de nye kortene med en ny vifteløsning som skal gi kjøligere og mer stille drift.

De nye kortene er støtter HDCP fullt ut, inkludert en innebygd EEPROM og HDCP-nøkkel.

Til toppen