BEDRIFTSTEKNOLOGI

Første DVD-ROM fra MS

Microsoft har nå utgitt en samling med Encarta-multimediaprodukter på DVD-ROM.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. des. 1997 - 11:40

Encarta DVD-ROM Reference Suite 98 inkluderer utvidede utgaver av Encarta, Microsofts elektroniske leksikon, Encarta Virtual Globe og Microsofts Bookshelf som er et referansebibliotek.

Den første generasjonen av DVD-ROM-plater rommer omtrent 4,7 gigabyte med data. Det samme gjør Microsofts Encarta DVD-ROM Reference Suite 98. Dette er likevel betydelig mer enn CD-ROM versjonene som rommer opp til 670 MB. Senere vil det komme dobbeltsidige DVD-versjoner med dobbel tetthet som rommer opptil 19 GB.

Ifølge Newbytes vet ikke Microsoft helt hva som kan forventes når det gjelder salg av dette produktet.

- Ingen vet hva som vil skje, sier en talsmann for Microsoft til Newsbytes.

- Jeg vet ikke hvor mange kopier vi kommer til å selge. Men vi vet at vi ønsker å være i teten, og vi ønsker å ha en DVD-tittel på markedet. Dette kommer til å bli en erfaring å lære av, men vi har ikke de store forhåpningene.

For å forbedre Encarta og utnytte den tilgjengelige lagringskapasiteten på en DVD-ROM plate, har Microsoft lagt til 35 prosent flere videoklipp. I tillegg er videoformat oppgradert fra AVI til MPEG. Antall 360 graders projeksjoner er doblet. Dette inkludere en rundreise i Louvre som blant annet inneholder et stopp ved maleriet av Mona Lisa. Fire nye tredimensjonale verdensoverflyginger er lagt til Encarta Virtual Globe.

DVD-versjonen av Encarta inneholder ifølge Microsoft mer enn 20 millioner ord fordelt på mer enn 50.000 artikler. Encarta Virtual Globe inneholder 1,2 millioner stedsnavn og det er mer enn 600.000 definisjoner, synonymer, sitater og annet i Bookshelf 98.

Encarta DVD-ROM Reference Suite 98 er beregnet for Windows 95 og Windows NT Workstation.

Beregnet utsalgspris i USA er 130 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.